Vinter bilvård med service

februari 17, 2024

Under vintern blir bilen snabbt smutsig och matt på grund av snö och slask. Se till att tvätta bilen regelbundet för att undvika att smutsen skadar lacken. Ta extra hand om gummilister och mekaniska lås genom att smörja in dem. God bilhygien är en viktig faktor när det kommer till att ta hand om bilen under vintern.

Biltvätt på vintern

För dig som värdesätter att din bil ska fungera väl så länge som möjligt, är det väsentligt att sköta om den. Att tvätta bilen under vintern erbjuder tydliga fördelar. Vägsalt och extra smuts från snö och grus har en negativ inverkan på bilen. Därför är att det är viktigt att ta hand om din bil oavsett väderförhållanden, särskilt under vintern.

Prioritera rengöring av bilen när snön vräker ner

En viktig aspekt som kräver frekvent rengöring är dina fönster – både på insidan och utsidan och det av goda skäl. Kortare dagsljus ökar mörkret på morgonen och snöperioder kan leda till dimma vid hög luftfuktighet.

Regelbunden torkning av rutorna säkerställer klar sikt för maximal säkerhet under dåliga ljusförhållanden. Klar sikt inifrån och ut minimerar risker från skymd sikt och förbättrar körsäkerheten på isiga vägar.

Gör regelbunden bilservice till en vana

Att förbereda din bil för vintern kräver mer än enkla gör-det-själv-åtgärder. Att genomföra regelbunden bilservice är en investering i stressfri pendling under Sveriges snörika årstid oavsett väder.

För att säkerställa topprestanda när temperaturen sjunker är rutinmässig service och underhåll bra för att bekämpa de ökända motorstörningarna och andra potentiella faror. Bra för säkrare resor bland kyliga vindbyar och hala vägbanor.

Hur många gånger ska du tvätta bilen?

Ge din bil en grundlig rengöring varannan vecka eller efter kraftiga snöstormar som motiverar en omfattande applicering av vägsalt. Genom att införa regelbundna tvätt rutiner kan du minska de potentiella skadorna, bibehålla bilens glänsande utseende och förlänger också dess livslängd.

Vägsalts påverkan på din bil

I Sverige är vägsalt en vanlig metod för att bekämpa isbildning på vägar under denna kyliga årstid men det är lika tufft för bilar. Saltet kan leda till omotiverad rost och lackskador med tiden. Var särskilt uppmärksam på delar som däckutrymmen och kaross där saltpartiklar lätt fastnar.

Biltvättanläggning nära dig

En erfaren mekaniker kan upptäcka nyanser som kan missas av otränade ögon. Vi undersöker bilens bromssystem, däckens skick, värmeanordningar, avgassystem och kylvätskenivåer. En professionell inspektion ger möjlighet att byta ut slitna delar eller åtgärda överhängande problem. Kör in till en av våra anläggningar nära dig, så ser vi till att din bil är i toppskick.